Kvepalai - tai yra vaizduotę atveriantis skystis, kuriame yra įvairių sudedamųjų dalių. Koncentruotos kompozicijos pagrindas yra alkoholis ir aromatinių aliejų puokštė, kartais į sudėtį taip pat pridedama vandens bei dažiklių. Norėdami sukurti unikalų aromatą, šiuolaikiniai parfumeriai naudoja apie šešis tūkstančius skirtingų koncentruotų eterinių žaliavų.

Galutinio kvapo kokybė ir patvarumas priklauso nuo kvepalų esencijoje, įtrauktų į kompoziciją, proporcijos. Brangiausias ir labiausiai koncentruotas variantas yra kvepalai, kurių eterinių aliejų masės dalis sudaro iki 30% tūrio. Kiti produktai, kuriuose yra mažiau aromatinių skysčių arba jų nėra, turi kitus pavadinimus ir charakteristikas, pavyzdžiui, tualetinis vanduo, kurio aromatas ne toks atšiaurus, subtilus.

Kvepalų sudėtyje esantis alkoholis atlieka aromato išsaugojimo funkciją – užtepus padeda palaipsniui atskleisti įvairiapusę kvapo puokštę. Kartais, norint ilgiau išsaugoti kvapą į buteliuką įpilama antioksidantų, kad atidarius produktai „neiškvėptų“.